Det var i somras som kontrollanten under en rast blev påhoppad av en berusad man som kallade honom ”nigger”. När kontrollanten protesterade och bad mannen hålla tyst fick han ta emot flera slag. Till slut lyckades kontrollanten få kontroll över situationen och kunde hålla fast mannen bakifrån medan kollegerna skyndade till och larmade väktare.

Kontrollanten släppte då mannen som försvann från platsen.
Dagen efter togs kontrollanten ur tjänst och blev efter ytterligare några dagar avskedad. Som grund för avskedandet menar arbetsgivaren att han brukat våld i tjänsten. De menar att det finns vittnen som hävdar en annan bild av händelseförloppet. Då ska det i stället varit kontrollanten som tog till våld efter att ha blivit kallad ”nigger”.
— Det stämmer ju inte. Det finns flera vittnen som säger att det var den fulla killen som slog. Kontrollanten höll bara fast honom och bad honom ta det lugnt, säger Kebba Trawally som är ordförande för klubben.
— Han är väldigt lugn, en sån som medlar i konflikter och dom absolut inte är våldsam. Men han säger vad han tycker, säger han om den avskedade kontrollanten.
Kebba Trawally protesterade när kollegan fick sparken men företaget ville inte lyssna. Därför lämnade han över ärendet på central nivå och nu har Seko alltså stämt arbetsgivaren ISS och arbetsgivarorganisationen Almega till AD. Kravet är skadestånd på 200 000 kronor och lön från avskedandet fram till huvudförhandlingen indomstolen.