-Det är mycket tragiskt, det här är ett väldigt utsatt yrke och särskilt farligt är det att hantera olika typer av gods, säger Zeljko Markov, huvudskyddsombud för Seko Postnord region öst.

Chaufför omkom vid Postnords terminal

Nyhet

Mannen som var i 50-årsåldern var provanställd på terminalen i Segeltorp i Huddinge och hade arbetat på Postnord sedan mars månad. Enligt Zeljko Markov hade han ingen längre erfarenhet av chaufförsyrket, men hade kört med erfarna chaufförer en längre tid.

Utreds av polisen

Hur olyckan gick till i detalj utreds av Polisen, Postnord och Arbetsmiljöverket .

-Jag kan inte säga så mycket mer än att det har inträffat en arbetsplatsolycka och ett dödsfall, i övrigt är det förundersökningssekretess, säger arbetsmiljöinspektör Jenny Bengtsson.

Det som hittills kommit fram om olyckan är att föraren skulle leverera kontorsmaterial till en butik som ligger i källarplanet på en fastighet i Stockholms innerstad. Butikslokalen ligger i slutet av en brant backe. På något sätt kom han i kläm av godset. Enligt uppgift var det Ingen i butiken som såg händelsen.

-Arbetsgivaren har uppgett att chauffören fått instruktioner om hur leveransen ska gå till, säger Zeljko Markov som följer den utredning som Postnord gör av olyckan.

Förebyggande arbetet måste bli bättre

Han anser att det förebyggande arbetet måste bli bättre.

-Vi måste göra vad vi kan för att minska risken för den här typen av olyckor. Han drog en pall manuellt, det anses inte vara det farligast arbetet, men vi måste se över även det, säger Zeljko Markov.

Dödsolycka förra året

I augusti förra året omkom en chaufför vid Segeltorpsterminalen i en arbetsplatsolycka. Han  klämdes svårt när lastbilen, som han parkerat vid en av terminalens lastluckor, kom i rullning. Mannen var inhyrd till terminalen.

-Efter förra årets olycka har det gjorts en del förbättringar i det förebyggande arbete på terminalen i Segeltorp, säger Zeljko Markov.