– Vi tycker att det är bra att Citymail tar en större del av marknaden. Men det är viktigt att allt faller på plats i tid, det kommer att bli en intensiv höst, och att företaget fortsätter att redovisa vinst, säger Patrik Åström som är företagsfackets ordförande i Citymail.
Störst blir expansionen i Skåne. Sju nya kontor och omkring 65 nya brevbärare ska se till att Citymail når nya kunder i bland annat Helsingborg, Ängelholm, Landskrona och Båstad.
Resten av de nya brevbärarna, omkring 35 personer, placeras på fyra kontor i närheten av Göteborg: Alingsås, Kungälv, Marstrand och Stenungsund.
Fullt ut innebär det cirka 250.000 nya hushåll för Citymail i Sverige.
Samtidigt pågår satsningen på att introducera Citymail i Danmark. Till hösten startar rekryteringen av 250 brevbärare i Köpenhamn, där företaget ska vara igång i början av 2007.
Men expansionen är inte slut med det. Nästa år kommer sannolikt utbyggnad även i Mälardalen, bland annat i Enköping, Västerås och Uppsala.
– Vi börjar snart förhandla om expansionen i Mälardalen. För Skåne och Göteborg är vi i det närmaste klara. Hittills är vi inte oense om något, säger Patrik Åström.
I dag finns cirka 950 brevbärare anställda i Citymail. Rekryteringen av nya brevbärare börjar omgående.