En av våra reportrar ska vara föräldraledig i cirka sju månader och därför söker vi en driven och nyfiken reporter med stort digitalt kunnande för ett vikariat. Vi önskar att du börjar i januari.

Sekotidningen och Fastighetsfolket är fackliga medlemstidningar. Våra läsare jobbar bland annat som lokförare, tågvärdar, kriminalvårdare, städare, brevbärare, vägarbetare och fastighetsskötare.

Titlarna produceras av en gemensam redaktion med fem reportrar och en chefredaktör. Vi har ett nära och kreativt samarbete med digitalredaktör och magasinslayout och jobbar ständigt med att vässa hur vi presenterar journalistiken.

Som reporter hos oss drivs du av att hitta vinklar och nyheter i arbetslivet med målgruppen i fokus. Du är en god omvärldsbevakare som vågar ta egna initiativ och testa nya sätt att nå ut. Som person är du idérik, prestigelös och gillar att samarbeta med andra.

Du kommer till ett mediehus med kunniga medarbetare som gärna delar med sig av sina erfarenheter. Som en del av vår redaktion får du möjlighet både att vara ute på arbetsplatsreportage, att skriva snabba nyheter och förklarande och granskande artiklar om villkor i arbetslivet för samtliga kanaler. Hos oss tar du aktiv del i hela produktionskedjan, du får skriva, fota, filma och vara med och sprida journalistiken.

Du som söker ska ha en mycket god digital kompetens med förmåga att ta fram innehåll, vinklar och format som fungerar i våra digitala kanaler. Ditt språk är lättförståeligt och du är en stark stilist. Om du talar flera språk är det ett plus i bevakningen av flera av branscherna.

Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav, vi vill också att du har erfarenhet som nyhetsreporter. Vi vill att du har mycket god allmänbildning, ett stort samhällsintresse och ett intresse för och kunskap om arbetsmarknadsfrågor och fackliga frågor.

Ansökan
Ansökan skickar du senast 2 december, men gärna tidigare då vi gör intervjuer löpande. Mejla ansökan med cv och referenser till ewa-maria.kriegholm@lomediehus.se

För frågor om tjänsten kontakta Ewa-Maria Kriegholm, chefredaktör, ewa-maria.kriegholm@lomediehus.se 

Facklig kontakt är Stephen Lindholm, stephen.lindholm@ka.se
08-725 52 59.

Tjänsten är ett vikariat på 7-8 månader med start i januari.