Sekotidningen och Fastighetsfolket söker en digitalt driven reporter för ett kortare inhopp. Vi söker dig som både kan leverera snabba nyheter och starka berättelser från människor i arbetslivet.

Som journalist hos oss tar du aktiv del i hela produktionskedjan. Du får skriva, fota och filma, och sprida journalistiken i våra kanaler.

Du behöver ha journalistisk utbildning och erfarenhet av arbete på nyhetsredaktion.

Vi vill att du har mycket god digital kompetens med förmåga att ta fram innehåll, vinklar och format som fungerar i våra digitala kanaler. Vi vill också att du har mycket god allmänbildning, ett stort samhällsintresse och ett intresse för arbetsmarknadsfrågor och fackliga frågor.

Våra läsare jobbar bland annat som städare, lokförare, tågvärdar, kriminalvårdare, brevbärare, elmontörer och fastighetsskötare. Vi bevakar villkoren och utvecklingen i elva samhällsbärande branscher och publicerar på sekotidningen.se och fastighetsfolket.se och i magasinen.

Magasinen utkommer sammanlagt 15 gånger per år och når tillsammans cirka 140 000 medlemmar och det digitala genomslaget ökar stadigt.

Vi sitter tillsammans med fem andra redaktioner i LO Mediehus.

Tjänsten är en visstidsanställning för särskilda behov. Den är på heltid med tillträde omgående och två månader framåt.

Frågor om jobbet samt ansökan med personligt brev, CV och referenser skickas till chefredaktör Ewa-Maria Kriegholm, ewa-maria.kriegholm@lomediehus.se.

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer görs löpande.

Facklig kontakt är Stephen Lindholm på 08 – 725 52 59 eller stephen.lindholm@ka.se

Detta är LO Mediehus

Sekotidningen och Fastighetsfolket är fackliga medlemstidningar och ingår i LO Mediehus AB. Där ingår även Arbetet, Elektrikern, Handelsnytt, Kommunalarbetaren och Målarnas tidning.

Mediehuset har cirka 50 anställda med lokaler på Klara norra kyrkogata i Stockholm.

All rekrytering inom LO Mediehus tar hänsyn till jämställdhet och mångfald. Till exempel genom att aktivt försöka rekrytera underrepresenterade grupper utifrån kön, etnicitet eller funktionsvariation.