Victoria Älverstad riskerar att bli svårt sjuk och får inte jobba för sin arbetsgivare.  Men eftersom hon inte är sjuk får inte heller någon ersättning från Försäkringskassan.

Victoria har en lungsjukdom som gör det extra farligt för henne att bli utsatt för coronasmitta, även om den inte hindrar henne från att arbeta. Men nu går det inte på grund av smittorisken och istället för att anpassa hennes arbete så skickar SJ Götalandståg hem henne, utan lön.

När skyddsombuden grep in ändrades rutinerna och tågvärdarna på Götalandståg kan arbeta säkrare. Bland annat räcker det att de snabbt går igenom tågen, eller inte alls om det är mer än halvfullt. Skyddsombuden är nöjda eftersom deras skyddsstopp löste en flera veckor gammal tvist.

Leif-Ivan Karlsson har ingen koppling till Seko längre. Han gjorde om sitt fartyg Birger Jarl till fritidsbåt efter en rad konflikter med Seko Sjöfolk och med besättningen. Men han fortsätter att väcka intresse, som nu när han rymt med Birger Jarl från Stockholm till Timrå trots förbud att lämna kajen.