Avtalet går ut i morgon, lördag, vid midnatt. Parterna skildes på torsdagskvällen utan ha kommit överens. Nytt förhandlingstillfälle är inplanerat till fredag kväll.

– Vi lämnade ett bud igår som är så långt vi kan sträcka oss, men vi kom inte överens med Almega, säger Annika Ödebrink, ansvarig ombudsman på Seko.

Det förhandlingarna fastnat i är låglönesatsningen och arbetstidsregler.

När det gäller låglönesatsningen är parterna överens om insamlingsmodellen, att alla som tjänar under 24000 kronor i månaden ska bidra till potten som om de tjänar 24000. Däremot är man inte överens om fördelningen av pengarna.

– De vill lägga satsningen på dem som tjänar mest, vilket fortfarande är under 24000. Men där ligger bara 6 procent av medlemmarna, så då får vi inte ut hela löneökningen, säger Annika Ödebrink.

En annan problematisk fråga är att LO-förbunden vill se en reglering kring arbetstiden, så att ett arbetspass är minst fem timmar.

– Idag finns ingen reglering så folk kan få hoppa in en eller två timmar på en lördag till exempel.

Seko har omkring 100 medlemmar på Samhall. De flesta av dessa arbetar på Lernia. Övriga förbund som förhandlar gemensamt är Fastighets, GS, Handels, IF Metall, Kommunal samt Hotell- och Restaurangfacket som alla har avtal inom Samhalls olika verksamheter.