Förra veckan rånades en kiosk i Hjulsta tunnelbanestation. Rånarna tända eld på kiosken och hela biljetthallen inklusive spärrkiosk och personalutrymme fylldes med rök.

Efter branden har Seko ansett att arbetsmiljön varit för dålig och velat stänga stationen, men MTR har hållit emot.

– En anställd fick ett astmaanfall och har blivit sjukskriven och andra drabbas av illamående och huvudvärk av röklukten och har fått problem i svalget. Därför bestämda jag att stoppa allt arbete på stationen, säger Edgardo Luan Rivera, huvudskyddsombud.

Arbetsmiljöverket kom till stationen och beslutade att delvis häva skyddsstoppet. Men ingen får vistas i spärrkuren eller i personalutrymmet, utan bara ute i stationshallen och högst en timme, sedan måste man lösas av.

– Vi tycker inte att det är tillräckligt. Innan allt är sanerat och man kan garantera personalens hälsa tycker vi att man helt ska avbemanna stationen. Som det är nu vet man ju inte ens vilka ämnen som finns i luften, säger Edgardo Luan Rivera.

Saneringsarbetet beräknas pågå i två veckor.

– Men vi kommer hela tiden ha kontakt med dem som jobbar där och märker vi att någon mår illa eller har besvär kan vi stoppa igen.