Det rapporterar Aftonbladet. Seko:s informationschef Jonas Pettersson är upprörd.  Han tycker att det är särskilt illa att ett statligt företag stoppar en annonskampanj i sina lokaler.

Det är inte första gången sp, Jernhusen försöker stoppa fackliga aktioner. Vid flera tillfällen har företaget sagt nej till att Seko genomför flygbladsutdelning inne på Stockholms central.

–När vi var på centralen tillsammans med rödgröna politiker och protesterade mot att Banverket produktion skulle bolagiseras skickade Jernhusen polisen på oss. Men polisen ingrep inte, utan tog våra frukostpåsar och flygblad. Vi valde sen att gå på tågen och lägga ut vårt material, säger Johnny Naderus på Seko Stockholm.

I Aftonbladet försvarar Jernhusen sitt nej med att ”kampanjen kritiserar den marknad som vi själva och ­våra kunder verkar på”.

Även på den oberoende moderata tidningen Svenska Dagbladets ledarblogg får Seko stöd för sin rätt att annonserna. Där skriver Benjamin Katzeff Silberstein att Jernhusen som statligt bolag inte bör göra ett urval som innebär att man tar bort vissa annonsörer