Efter valet var Ingela Edlund omtumlad och glad:
   – Jag är oerhört stolt, säger hon. 
   I sitt tacktal lyfte Ingela Edlund fram sin långa fackliga erfarenhet, mer än 30 år lång och raljerade med dem som menar att hon ”kvoterats in” i LO:s ledning, som kvinna. Hon lyfte istället fram att hon nominerats till posten som vice ordförande av flera manligt dominerade förbund. 
– Kommunal har fått kritik för att de inte nominerade en kvinna, men ingen har kritiserat förbund med en rejäl gubbstämpel för att de nominerat en kvinna och inte en man, sa hon.
   Som ny i LO:s ledning, arbetet börjar redan på tisdag nästa vecka, vill Ingela Edlund samla förbunden inför kommande avtalsrörelse. Frågan om jämställda löner, som splittrat förbunden, ska diskuteras på djupet under sommaren. 
   – Vi måste ta reda på varför vi tycker som vi gör, jag tror inte att vi gjort det tidigare i tillräcklig utsträckning, säger hon. LO-förbunden måste lita på varandra. 
   Som andre vice ordförande vill Ingela Edlund arbeta med näringspolitik och gärna med LO:s lokala och regionala organisation. 
   – Jag ansvarar gärna för deras verksamhet, som är av stor vikt för den facklig-politiska samverkan och för utveckling av näringspolitiken, säger Ingela Edlund.   
   Hon tror också att LO måste prioritera hårdare bland arbetsuppgifterna, men vad som ska prioriteras, förutom näringspolitiken, vet hon ännu inte. 
   Seko ska nu utse en ny förbundssekreterare, vilket är en uppgift för förbundsstyrelsen.