Enligt den genomgång av klubbens affärer som Seko låtit utföra finns flera frågetecken. Många av dem landar hos Bosse Hedin. Det rör sig bland annat om oredovisade kontantuttag med företagskort på drygt 35000 kronor och bilar som sålts till underpris.

Seko skickade därför ett kravbrev till Bosse Hedin på 300 000 kronor, men då han inte har betalat har förbundet nu lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten i Hudiksvall.

– När vi hade skickat kravbrevet fick vi ett svar med några uträkningar kring bilarna som var helt obegripliga. Och kontantuttagen hade han inget minne av alls, så då återstod bara att skicka in stämningsansökan till tingsrätten, säger Jonas Pettersson, kanslichef på Seko.

Bosse Hedins advokat, Anders Grahn, säger till radio P4 Gävleborg att kraven bestrids och att han inte tror att Bosse Hedin kommer att betala.

Sedan tidigare ligger en annan stämningsansökan hos tingsrätten. Där kräver Seko 14 miljoner kronor från den fritidsförening som klubben bildade och förde över pengar till.

Oklarheter om vart 14 miljoner kronor tagit vägen har lett till att hela klubbstyrelsen för Väg & Ban Gävle-Dala har suspenderats. Två företrädare för klubben har polisanmälts av Seko och åklagaren har beslutat att inleda en förundersökning om grov trolöshet mot huvudman.