Varje dag under Pride kommer det att finnas representanter från LO-förbunden i LO:s monter. Där kan deltagarna diskutera och få kunskap om vem på arbetsplatsen man ska vända sig till om man känner sig diskriminerad eller har en arbetskamrat som behöver hjälp.

Annica Barning, ombudsman och ITF-koordinator, är en av Sekos representanter i LO-tältet.

– Det finns ett stort värde i att från fackets sida visa att det är ok att vara homosexuell eller bi, att facket är mot all slags diskriminering på arbetsplatsen. Det finns många som inte vågar komma ut på jobbet och då är det viktigt att visa att facket finns där för dem.

I år är det femte gången hon arbetar i LO-tältet. Hon tycker att det brukar finnas ett stort intresse från Pridedeltagarna. Men för att ingen ska komma undan har hon strategin klar för sig.

– Jag brukar stå lite utanför tältet och agera inkastare. Fråga folk om de är med i facket och om de då svarar nej så förklarar jag värdet av ett medlemskap.

Och i år ska hon utvidga territoriet ytterligare.

– Inträdet är ju så satans dyrt så det är många ungdomar som inte har råd, men hänger utanför festivalområdet i stället. Det är lika mycket party där, så jag ska gå ut med en godisskål och prata med dem också.