Sänkningen ska träda i kraft den 1 januari 2014, om ekonomin tillåter, enligt Anders Borg.

Men han vill i så fall se att arbetsmarknadens parter enas om den så kallade jobbpakten. I den ingår en yrkesintroduktion för unga, där arbete varvas med utbildning och lönen ligger under ingångslönen.

Den differentierade avgiften, som är beroende av hur hög arbetslösheten inom respektive a-kassa är, har fått mycket kritik. Den har medfört att avgiften kan skilja med flera hundra kronor mellan olika förbund. När den infördes 2008 lämnade många a-kassan och facket.

– Ett avskaffande av de differentierade avgifterna till a-kassan skulle vara en stor framgång för oss och leda till att fler går med i både fack och a-kassa, säger Sekos förbundsordförande Janne Rudén i en kommentar.

För Sekos medlemmar skulle det innebära att a-kassan blir 45 kronor billigare och hamna på 118 kronor i månaden. Vilket är den så kallade grundavgiften som då blir lika för alla förbund.

– För Sekos del skulle det innebära att den konkurrens som finns mellan olika fackföreningar inom vårt organisationsområde kommer att handla om hur bra verksamhet man har istället för vem som har lägst avgift. Detta är oerhört välkommet, säger Janne Rudén.