Förra årets bästa fackliga nyhet på nätet fanns att läsa på sekotidningen.se. Det var Karin Lindgren Strömbäck som kom med nyheten att ”Ingen utreder arbetsmiljöbrott på häktet”.

Efter mordet 2011 på en kriminalvårdare på häktet i Huddinge tillsattes en polisutredning om arbetsmiljöbrott. I oktober 2011 avslöjade Karin att polisutredningen legat nere i fyra månader. Efter att nyheten publicerades kom utredningen igång igen och nu arbetar två utredare med fallet.

–Jag är överväldigad och glad för priset och för att Sekotidningen med nyheten påverkade polis och åklagare att återuppta arbetet med utredningen. Mordet på häktet var traumatiskt för alla berörda och det betyder mycket att ansvarsfrågan reds ut, säger Karin Lindgren Strömbäck.

Priset delades ut under fackförbundspressens dag på onsdagen med följande motivering:

”Vad händer när det absolut värsta inträffar? Vem ser till att det inte händer igen? Årets bästa nyhet på nätet berättar historien om ett arbetsmiljöbrott och hur illa det hanterats av rättsväsendet. Den visar hur ansvaret bollas runt mellan polis och åklagare i en process som inte kan beskrivas på annat sätt än som en skandal.
 
Sekotidningens nyhet briserar på nätet först och slår snabbt igenom i andra medier. Den belyser en fråga av stor vikt på alla arbetsplatser. Det är nyheten vi hoppas slippa se igen.”

Grattis Karin!