Efter ett mycket turbulent år med uppsägningar av personal, infekterade fackliga förhandlingar och verksamhetsproblem ser det nu ut som att MTR kickar ut underentreprenören Solreneriet som skött städningen av Stockholms pendeltåg.

– VI har fått besked att MTR vill inleda inrangeringsförhandlingar för städpersonalen. Vi tycker att det är bra om det blir en sammanhållen och egen organisation, säger Thomas Gorin Weijmer, ombudsman på Seko.

MTR anger inte något skäl till att man nu vill ta avsluta kontraktet med Solreneriet, och säger i ett pressmeddelande att man inte tänker kommentera processen under förhandlingsperioden.

– Jag vet ju inte vad de har för skäl, men det är känt att vi haft många tvister på Solreneriet och att det har förekommit brister i verksamheten. Men framför allt tycker vi det är bra att man inte har underentreprenörer. Det borde fler ta efter, säger Thomas Gorin Weijmer.

Förhandlingarna mellan berörda fackförbund, MTR och Solreneriet inleds direkt efter påsk med ambitionen att MTR kan ta över verksamheten under våren. Samtliga berörda fackförbund kommer att bjudas in till förhandlingarna, meddelar MTR i ett pressmeddelande.

Förhandlingarna mellan berörda fackförbund, MTR och Solreneriet inleds direkt efter påsk med ambitionen att MTR kan ta över verksamheten under våren. Samtliga berörda fackförbund kommer att bjudas in till förhandlingarna, meddelar MTR i ett pressmeddelande. Där skriver bolaget även att man inte ämnar kommentera processen under förhandlingsperioden.