Vad gör du på jobbet?

– Jag var butikschef under flera år, nu senast för en Teliabutik i Mall of Scandinavia. Förra året blev jag företagsförsäljare i Täby centrum. Jag säljer Teliatjänster till nya och befintliga kunder. Tjänsten är skräddarsydd för mig, vilket känns jäkligt kul.

Vad är det bästa med jobbet?

– Jag älskar att prata med folk och hitta telekomlösningar. Telekom är en så pass viktig del i folks liv. I över 20 år har jag jobbat i den här branschen med att hjälpa folk att hitta rätt på marknaden, i vad som kan upplevas som en djungel.

Blir du aldrig trött på att hjälpa folk?

– Jag gillar att sälja, det kan låta tråkigt, att kränga saker, men jag blir jäkligt nöjd när jag hjälpt någon från A till Ö, och inte bara från A till D. Det kom- mer in nya ansikten hela tiden, pensionärer, småbarnsföräldrar, vd:ar. Jag tröttnar aldrig.

Hur har det varit att jobba i butik under pandemin?

– Kunderna har varit väldigt förstående och lyhörda. Det är lugnt. Här i Täby centrum och Mall of Scandinavia har vi definitivt tappat kunder. De som kommer in ska verkligen köpa och vet vad de vill ha.

Kristofer Österberg

Ålder: 40 år.
Bor: Täby.
Yrke: Företagsförsäljare.
Arbetsplats: Teliabutik i Täby centrum.

Har det förändrat ditt jobb?

– Jag har varit tvungen att ta hand om kunderna ännu mer och det är lugnare atmosfär i butiken. Du behöver inte känna dig lika stressad.

Vad är det svåraste?

– Sura och griniga kunder.

Hur hanterar du detta?

–Jag försöker lyssna väldigt mycket och inte gå ner på deras nivå. De vill ju prata av sig. När man visat empati försöker jag lösa problemet.

Varför valde du ditt yrke?

– 1999 var jag 19 år och arbetade på min morfars bageri. Jag stod inför valet att fortsätta eller söka något annat. Jag tyckte försäljning var roligt och tog ett jobb i en Teliabutik.