-Vi vill ha en ny text i avtalet som ger oss rätt att kalla arbetsgivaren till avtalskontroll när vi får signaler om att avtalet inte följs. Idag har vi bara insyn i löneprocessen när det är lönerevision, säger Sekos ombudsman Joakim Hellmouth.

Problemet uppstår när det finns misstanke om att arbetsgivaren inte följer kollektivavtalet när det gäller bland annat löner och arbetstider. Regeln finns på väg- och banavtalet och Seko anser att det är naturligt att det också förs in i maskinentreprenadavtalet.

Joakim Hellmouth är optimistisk och tror att parterna ska nå en överenskommelse. Även om det finns en del att diskutera.

Även Hampe Mobärg, vd för ME, ser positivt på förhandlingsläget. och tror att parterna kommer ha ett nytt avtal på plats den 1 juni.

– Ja, eller strax efter. Vi har ju lite olika åsikter, och det är ju naturligt. Men jag är övertygad om att vi kommer lösa de knutar som finns kvar.

Vad är det för knutar?

– Tja, vill man till exempel ha mer betalt så får man ge oss något också. Som att dra ner på arbetstidsförkortningen eller så, säger Hampe Mobärg.

Seko har samma lönekrav på det här området som på övriga avtalsområden, förbundet vill ha en låglönesatsning och minst 2,8 procent på ett år. Seko yrkar också på utökad arbetstidsförkortning till 40 timmar per år.