År 2008 startade klubben en fritidsförening, Väg och Ban fritidsförening. Under de följande åren, fram till 2014, överfördes sammanlagt 14 miljoner av klubbens pengar till föreningen.

År 2013 startade fritidsföreningen ett aktiebolag, Exvia AB. I en intervju med tidningen Ljusdalsposten har den avskedade ombudsmannen Bosse Hedin sagt att syfte med aktiebolaget var att driva affärsverksamhet för att dra in pengar till föreningen.

Enligt årsredovisningen för 2014 gjorde bolaget emellertid en förlust på 345000 kronor.

Enligt uppgifter ska fritidsföreningen äga fastigheter som medlemmarna ska kunna hyra. Men en slagning i fastighetsregistret visar att de fastigheterna är skrivna på Bosse Hedin. Det handlar om ett antal tomter i Ljusdal och Malung med ett totalt taxeringsvärde på 2,5 miljoner.

Enligt uppgifter till Ljusdalsposten ska Bosse Hedin nu ge fastigheterna i Malung som gåva till fritidsföreningens aktiebolag Exvia.

Medlemmarna i klubben vill ha svar på vad som hänt.

– Vi har inte fått info om några stugor som går att hyra. Det enda jag har hört är att det finns två husvagnar, men då känns 14 miljoner ganska dyrt, säger Leif Zetterblom som jobbar på NCC.

Nu går han och de andra medlemmarna i klubben och väntar på att utredningen ska bli klar.

– Vi är mycket frågande kring allt som hänt. Alla tycker att det är tråkigt, för det verkar ju som om någon velat lägga undan pengar, säger han.

Robert Söderström, också han på NCC, ställer sig lika frågande.

– Det är fördjävligt. Om det nu finns beslut på allt och allt ska vara för medlemmarnas bästa kan de väl bara lägga korten på bordet och visa upp protokollen. Varför mörkar de?

– 14 miljoner är väldigt mycket pengar och det skulle vi medlemmar kunna göra mycket trevliga saker för. Men jag vet ju inte vad som hänt så det ska bli intressant att se vad polisutredningen kommer fram till, säger Robert Söderström.