På Seko reagerar man med förvåning över regeringens beslut och har begärt överläggningar med regeringen till i eftermiddag.
   – Jag har inte en aning om varför de gör så här och jag tycker det är djävligt olyckligt. Vi inom Seko har varit väldigt nöjda med Lars, han har gjort ett bra jobb och vi skulle gärna se att han fått fortsätta, säger Christer Henriksson, central samordnare för Seko Kriminalvård.
   Justitiedepartementet har gått ut med ett pressmeddelande där det talas om allt bra Lars Nylén gjort för kriminalvården, ingenting om varför han flyttas över till regeringskansliet där han ska utforma en strategi för rättsväsendets internationella insatser.
   – Regeringen har fått kritik i frågor som rör de internationella insatserna och därför behövs Lars Nyléns kompetens. Man får absolut inte se det som att han får sparken. Justitiedepartementets inställning är att han gjort ett fantastiskt jobb inom kriminalvården men nu behövs hans stora kunnande här i stället, säger Anna Erhardt, pressekreterare hos justitieminister Beatrice Ask.
   Redan från den 1 juli börjar Lars Nylén på det nya jobbet. Inga Mellgren, regionchef inom kriminalvården, tar tillfälligt över gd-posten i väntan på att en ny generaldirektör tillsätts.