– Läget är fortsatt kärvt, säger Seko:s avtalssekreterare Sven-Olof Hellman.
Enligt Seko släpper inte arbetsgivarna till någonting i förhandlingarna, utan kommer mer eller mindre tomhänta till förhandlingsbordet.
Samtidigt som Seko fortsätter att förhandla varslade Kommunal i dag om strejk för golf- och trädgårdsanläggningsarbetare från den 16 april.
I fredags varslade Handelns om konflikt från 13 april för knappt 6 000 medlemmar i detaljhandel och på lager. Samtliga LO-förbund som ingår i den så kallade LO-samordningen ställer sig bakom Handels krav och Seko har deklarerat att stödet är helhjärtat.
I en debattartikel i dagens Aftonbladet ställer sig också LO:s avtalssekreterare Per Bardh, tillsammans med förbunden, bakom Handels krav.
Konflikten handlar bland annat om kravet på jämställdhetspott där arbetsgivarna säger hårdnackat nej till mer pengar till de lågavlönade.
Om en handelsmedlem i detaljhandeln, som har en snittlön på 21 300 kronor per månad, får samma löneökning som en industriarbetare, 2,6 procent, får hon (det är i regel en kvinna) cirka 550 kronor i löneökning eller 220 kronor mindre än sin manlige kollega i industrin. Något som majoriteten av LO-förbunden inte kan acceptera. När LO:s styrelse beslutade om jämställdhetspotten i höstas ställde sig industriförbunden utanför.
Enligt Handels kan förbundet komma att kräva sympatiåtgärder från andra fackförbund.Om inte den pågående medlingen leder till något resultat.
– Det är en senare fråga, men det är klart att vi kommer att begära det, säger Handels ordförande Lars-Anders Häggström till tidningen Arbetet.