Det blev mycket sagt om jobben, välfärden och miljön. Byggnads och Kommunals båda ordförande Hans Tilly och Annelie Nordström pratade om jobb och hur människor utnyttjas på arbetsmarknaden.
Teres Lindberg, socialdemokratisk politiker i Stockholm och sekoit lyfte fram bostadspolitiken och hur viktigt det är att det kan byggas billiga bostäder.
–Vi kommer att sätta stopp för utförsäljningen av allmännyttan i Stockholm, sa hon.
Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson jämförde moderaternas tal om välfärdens kärna med en lök.
– När man skalar den så vet alla att allt är borta när man är klar, sa han och beskrev några effekter av regeringens politik: Fler arbetslösa, tiotusentals utförsäkrade från sjukförsäkringen och en halv miljon färre medlemmar i a-kassan.
Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly var inne på samma spår i sitt tal. Han poängterade att vänsterpolitik inte alls är att behandla alla lika utan att se till vars och ens behov. Målet är världens bästa välfärd, utan privata vinster.
– Vi måste tydliggöra skillnaderna mellan alternativen och förklara att det alliansregeringen hittills gjort bara är en vindpust av det som ska komma, sa Lars Ohly till Sekotidningen.
Valets utgång var det få bland åhörarna som ville uttala sig säkert om. Det känns lite lamt, sa någon. Det gäller att få människor att se skillnader och rösta på det som åtminstone känns minst dålig.
Oro och samtidig beslutsamhet var den sammanfattande känslan på Långholmen denna söndag.