Höstens valresultat och de följande politiska överenskommelserna gav ett nytt politiskt landskap, där partierna nu försöker orientera sig med hjälp av en överenskommelse känd som 73-punktsprogrammet och som träffats av socialdemokrater, liberaler och centerpartister.

Överenskommelsen har i vissa delar fått hård kritik från fackligt håll och Valle Karlsson säger att han tänker lyfta den negativa fördelningsprofilen i 73 punktsprogrammet, som ju var en kompromiss för att hålla högerextremismen borta från inflytande.

Vår största utmaning

– Jag ska ta upp problemen med vad som blev resultatet av en nödvändig kompromiss och hur den förhåller sig till verklig socialdemokratisk politik och vikten av att få igång folkrörelsearbetet.

Vidare handlar talet om det orimliga i att 55 arbetare dog på jobbet 2018 och det svala intresse det ger i riksmedia. Det blir en del om SD och skälen till deras stöd och hur det kan bemötas. Valet till Europaparlamentet kommer förstås upp.

– Avslutningsvis blir det en del om vår största utmaning, det vill säga nödvändigheten att ta tag i klimatfrågan.

Sekos vice förbundsordförande Gabriella Lavecchia ska tala i Norrtälje.

Sekovänstern

Vänsterpartiet demonstrerar under parollen ”För oss alla, inte bara eliten” och på Medborgarplatsen i Stockholm talar Gunnar Westin från Sekovänstern på ett möte innan demonstrationen.

Traditionsenligt blir det även manifestationer till minne av de svenskar som kämpade mot fascismen i under spanska inbördeskriget 1936 – 1939. I Stockholm under en gemensam manifestation vid La Mano-monumentet, Katarinavägen kl. 09.30 och i Göteborg på Masthuggstorget kl. 11.00