Teliasonera ska säga upp 800 anställda, främst inom avdelningen för fast bredband. Samtidigt ska 200 nysanställas då företaget behöver ny kompetens. Och om det håller Seko med, bara det att det är alldeles för sent.
   – Det är djävligt drastiskt. Vi sa redan för tio år sedan att det behövdes kompetensväxling. Hade de lyssnat hade vi inte hamnat i det här i dag, säger Magnus Brattström, ordförande för företagsfacket.
   Han menar att om företaget lyssnat tidigare så hade man kunnat vidareutbilda befintlig personal och fasat över till det nya med trådlöst, IP- och fiberteknik utan drastiska nedskärningar.
   Speciellt som det finns pengar i företaget, ökad vinst och höjd aktieutdelning aviserades samtidigt som nedskärningarna.
   – Man kunde ju satsa pengarna på kompetensutveckling i stället för ökad utdelning. Pengarna har alltid funnits men viljan har saknats. De har likt strutsen stoppat huvudet i sanden, säger Magnus Brattström.
   Nu ser han som fackets uppgift att få fram så bra villkor som möjligt för dem som tvingas sluta.
   – Det är många som håller på med den gamla tekniken som börjar närma sig pensionsåldern. Så om företaget bjuder till menar jag att mycket av övertaligheten kan lösas genom avtalspensioner till exempel.