– Ja, det finns det sannolikt, hos oss, liksom i många andra företag, säger han.

Den slutsatsen drar han efter att ha tagit del av samhällsdebatten. Det rapporteras om att allt fler sjukskrivs på grund av psykisk ohälsa, och förskrivningen av antidepressiv medicin ökar.

– Det innebär förstås att även våra medarbetare drabbas, säger han.

Hur och i vilken omfattning är svårt att veta. Det är inget som företaget mäter specifikt.

– Vi får en del siffror på gruppnivå från våra hälsoenkäter, om exempelvis mobbning. Den kunskapen använder vi för att sätta in generella åtgärder, genomföra kampanjer i hela företaget och liknande, säger han.

Vad som hände eller inte hände med Jan Carlsson och varför, vet inte Pierre Abrahamsson. Det han kan uttala sig om är hur företagets rutiner och policy ser ut. Och det finns tydliga regler, säger han.

En viktig del i arbetet för att fånga upp ohälsa är den ”rehab-karta” som företaget har tagit fram. Av den framgår vilket ansvar som faller på var och en i organisationen, där finns råd och anvisningar om vart eller till vem man vänder sig när en medarbetare, arbetskamrat eller chef mår dåligt.

– Chefer har ett särskilt ansvar att föra dialog och följa upp hur personalen mår. Det utesluter inte att arbetskamrater, personal- avdelning, skyddsombud och fackliga företrädare måste ta sitt, säger Pierre Abrahamsson. Vi ser gärna att anhöriga hör av sig också.

Ett viktigt instrument för att fånga upp ohälsa är, förutom löpande samtal på arbetsplatserna, den hälsoenkät som alla fyller i varje år inför besöket på företagshälsovården.

Vartannat år tar enkäten upp frågor som nedstämdhet, stress, oro, sömnproblem, mobbning, händelser under senaste året. Liksom arbetsmiljöfrågor, delaktighet i arbetet, rutiner.

–Det blir ett underlag för företagshälsovårdens samtal, men alla kommer inte på besöket, av olika skäl. Vi vet inte hur vi ska nå dem.

Om någon behöver behandling och stöd eller en arbetsanpassning så finns det resurser att ordna det, enligt Pierre Abrahamsson. Men det förutsätter att individen vill ha, och anser sig behöva, stöd.