Att det inte finns några individgarantier är inget som bekymrar Tommy Larsson. Det lokala facket på Posten i Gävle brukar satsa på alla medlemmar och inte minst få igenom låglönesatsningar.

Håkan Alenius är företrädare för Seko inom Posten i Gävle. Han har också suttit med i Sekos förhandlingsdelegation. Håkan Alenius håller med Tommy Larsson om att uteblivna individgarantier inte är något bekymmer.

-Individgarantier har vi inte haft på många år och det har inte varit några problem, säger han. Vi har klarat att ge alla medlemmar löneökningar i alla fall. Det lokala facket måste skriva under uppgörelsen om lönefördelningen och vi har haft som krav att alla ska få och att det inte får vara några skevheter i fördelningen mellan medlemmarna.

Förutom löneökningsutrymme i krontal, som blev den gemensamma uppgörelsen inom bransch kommunikation, har Seko inom Posten säkrat alla avtal inom företaget. Inför förhandlingarna hade Posten sagt upp samtliga.

-Nu blir de kvar och särskilt positivt känns det att personalomställningsavtalet blir kvar. Inom vissa delar av företaget är det stora personalförändringar, säger Håkan Alenius.