-Vi har inte tagit ställning i ärendet. Vi har tagit del av yttranden som kommit in men inte diskuterat hur vi ska gå vidare. Det blir inget beslut de närmaste två veckorna, säger Anna Sundén, jurist på Arbetsmiljöverket i Malmö.

Tar ni hänsyn till att regeringen tidigare beslutat förbjuda ensamarbete i bland annat SJ:s Reginatåg?

-Nej, vi tittar enbart på det enskilda fallet, säger Anna Sundén.

Bakgrunden till ärendet är att Sekos skyddsombud Tony Gezelius i oktober 2013 lämnade in en begäran om omedelbart förbud mot ensamarbete för lokförarna på Öresundståg.  Skyddsombudet ansåg – och anser – att lokförarnas ensamarbete är förenat med psykisk överbelastning. Problemet har ökat efter att Veolia infört nya regler för ensamarbetet, regler som bland annat innebär att tåg utan tågvärd kan köras till slutstation istället för, som tidigare, till nästa personaldepå. Det innebär att fler tåg kommer att köras enbart med lokförare, anser facket. Risken för att föraren ensam ska tvingas exempelvis evakuera ett tåg ökar därmed, enligt skyddsombuden.  

Veolia Transport har hela tiden hävdat att ensamarbete enbart förekommer när det är akut personalbrist och att det är ytterst sällan. Andra företag i branschen ska, enligt Veolia, ha samma regelverk.

I ett yttrande skriver Veolia att lokförare vet att det är ett ensamt arbete att köra tåg och att det ofta finns resenärer som kan hjälpa till vid en akut situation. Veolia anser även att ett förbud skulle minska säkerheten, eftersom lokföraren på egen hand måste utrymma tåget om hen inte får köra vidare för att det saknas tågvärd.

Veolia påstår också att ett förbud skulle skada företaget ekonomiskt genom att öka risken för avtalsbrott vid inställda tåg. Det skulle i sin tur minska Veolias möjligheter att få förnyade avtal med länstrafikmyndigheterna.

-Veolias yttrande är väldigt omfattande men i huvudsak har de bara upprepat sig från vad de sagt tidigare, säger Sekos skyddsombud Tony Gezelius.

-Verket får gärna titta på detta och tänka så länge de behöver så länge de tänker som oss, på personalens arbetsmiljö.