Det nya avtalet innebär också en pensionsavsättning på 0,5 procent från november 2018.

-På avtalet med energiarbetsgivarna EFA har vi redan en fullt uppbyggd extra avsättning på två procent. Tanken är att pensionen för medlemmarna som arbetar inom KFS ska likställas. Därför drev vi det här kravet, säger Sekos ombudsman Christer Carlsson.

Låglönesatsningen innebär att alla som tjänar under 24 000 kronor per månad bidrar till potten som om de tjänar 24 000. På Sekos avtal är det 46 personer.

-Det är marginellt, men en viktig principiell överenskommelse, säger Christer Carlsson.

För att få ut så mycket som möjligt till alla fick Seko ge upp krav på att höja olika typer av ersättningar, exempelvis beredskapsersättningen.

-Det var många motioner om höjda ersättningar till vår avtalskonferens, men vi tvingades släppa det eftersom det inte fick plats inom ramen för märket. Vi kunde inte driva krav som bara gynnat vissa grupper, säger Christer Carlsson.

Precis som på avtalet med kommunala arbetsgivarorganisationen Pacta är parterna överens om att det extra övertid ska föregås av en lokal förhandling.

Seko har 2 000 medlemmar på avtalsområdet. De jobbar i kommunala energibolag, som Skellefteå Kraft, Övik Energi och Kraftringen Lund.