Förra året tog Arriva tillsammans med de fackliga organisationerna fram en ny uniform med bland annat en varm vinterjacka. Den gamla var mer eller mindre oduglig när det var kallt, enligt Seko och många anställda.

Problemet är att inte alla som behövt den varma jackan har kunnat kvittera ut den.

Arriva har ett poängsystem som ger fast heltidsanställda 450 poäng för varje kvartal. De som är frånvarande av något skäl får färre poäng.

Förra året, när en ny uniform lanserades, nollställdes alla anställdas poängsaldon och samtliga måste arbeta ihop nya poäng till arbetskläder.

-Det ”kostar” 1500 poäng att få en ny varm vinterjacka, trots att det är ett krav på att vi ska ha uniform så måste vi jobba ihop till den. Istället får medarbetarna frysa, säger Lars Månsson, huvudskyddsombud för Seko på Arriva Pågatågen i Skåne.

Samma problem finns enligt uppgift i Stockholm där Roslagsbanans, Tvärbanans och Saltsjöbanans personal är drabbad. De är utomhus mycket och har stort behov av den varma jackan.
Nödlösningen för många är att använda privata kläder. Vilket gör att de bryter mot reglerna men håller sig varma.

-Vi är väldigt irriterade på Arriva centralt som har bestämt detta. Vi måste ha en uniform som alla inte kan skaffa. Samtidigt är det viktigt för passagerarna att visa att vi är personal, säger Lars-Åke Persson, klubbordförande för Seko på Pågatågen.

Lars Månsson gjorde förra sommaren ett försök att få hjälp från Arbetsmiljöverket. Han lämnade in flera 6 6a)-anmälningar om att arbetsgivaren inte tillhandahåller varma arbetskläder. Svaret från Arbetsmiljöverket blev att det inte är en arbetsmiljöfråga.

-Uniformen är en löneförmån, säger Ingegerd Glimberg, arbetsmiljöinspektör. Det finns inget i lagen som ger stöd för att vi ska kräva att arbetsgivaren ska bekosta arbetskläder.

Lars Månsson är mycket besviken på Arbetsmiljöverket och känner en stor uppgivenhet.

-Ja, det är helt sjukt. Nu när vi fått fram en varm vinterjacka så kan inte alla använda den, säger han.

Tomas Hedenius, kommunikationsdirektör på Arriva, säger att det blir för dyrt för Arriva att låta alla byta ut en gammal mot en vinterjacka ur det nya sortimentet.

-Vi kan inte slänga de gamla kläderna. Så dålig var inte den gamla jackan. Min uppfattning är att alla som arbetat heltid kunde skaffa jackan i höstas. Så de ska inte behöva frysa.

Han tycker också att de är rättvist att alla fick börja om från början, att poängen nollställdes.

-Den som sliter ut sina kläder genom att arbeta mycket ska kunna byta ut dem, säger han. Några privata jackor tillåter vi inte.