Överklagandet kom in till Södertörns Tingsrätt i dag.

-Jag anser att häkteschefen, som hade det övergripande ansvaret, samt chefen för restriktionsavdelningen har gjort sig skyldiga till arbetsmiljöbrott, därför väljer jag att överklaga, säger Aino Alhem till Sekotidningen.

Den 2 februari kom den friande domen i arbetsmiljömålet mot de tre tidigare häktechefer som åtalats för arbetsmiljöbrott, vållande till annans död. Tingsrätten var dock oenig i sitt domslut. Tre av rättens sex ledamöter ville fälla två av de åtalade.

Åklagaren vill nu att hovrätten prövar om dessa två gjort sig skyldiga till arbetsmiljöbrott, vållande till annans död, normalgraden. Aino Alhem yrkar inte längre på att cheferna ska dömas för grovt arbetsmiljöbrott.

Samma bevisning åberopas för förhandlingarna i hovrätten.

Det var i oktober 2011 som kriminalvårdaren Karen Gebreab misshandlades till döds av en intagen på promenaden vid häktet i Huddinge. Den intagne dömdes till livstids fängelse i december samma år.

Tre tidigare chefer åtalades sommaren 2014 för arbetsmiljöbrott. För två av dem, häkteschefen och Karen Gebreabs närmaste chef, blir det ytterligare en rättegång.