–Det känns väldigt surt att vänta och vänta. Jag vill glömma det här och gå vidare, säger Anina.

Sekotidningen berättade om misshandeln första gången sommaren 2020. Anina berättade att hon arbetade vid ett vägbygge i Vårby, söder om Stockholm, när hon stoppade en bil med en kvinna och en man. Hon bad paret vända, men de vägrade.

Körde bilen mot Anina

Istället körde de först mot henne och gick sen ur bilen. Enligt åtalet slog kvinnan Anina i ansiktet flera gånger. Hjälm och skyddsglasögon for av. Anina uppfattade dödshot från kvinnan och att även mannen var hotfull.

Polis kom snabbt till platsen.

–Det var skönt att polisen tog min berättelse på allvar.

I dag har livet återvänt. Hon mår bättre, har kunnat bearbeta det som hände och jobbar som flaggvakt i ett nytt område, hos en annan arbetsgivare.

–Det är lugnt. Jag har inte utsatts för något på mitt nya jobb.

Sprickorna läker inte

Även om det mesta är bra lider Anina fortfarande av frakturen hon fick på näsan när kvinnan slog. Det går inte att operera de små sprickorna i näsbenet, och hon har fått svår migrän.

–Jag äter smärtstillande varje dag. Men får även behandling mot huvudvärken. Den ska hjälpa på sikt.

Förutom huvudvärken oroar hon sig för att gå ut ensam när det är mörkt.

–Det var en mörk novemberkväll när det hände och jag arbetade ensam. Det väcker obehagliga minnen. Som tur är har jag hund och min pojkvän som hjälper mig.

Anina Levén tycker inte att trafikvakter alls ska arbeta ensamma.

–Det är ett alldeles för utsatt jobb. Min tidigare arbetsgivare ändrade arbetssätt och efter misshandeln av mig arbetade flera vakter på just den platsen.

Fanns många vittnen

Av polisens förundersökning, som ligger till grund för åtalet, framgår att det finns flera vittnen som stöder Anina Levéns berättelse.

En bussförare säger att han sett den åtalade kvinnan stiga ur bilen och boxa henne i ansiktet flera gånger med båda händerna och med knutna nävar. Två passagerare såg vad som hände och en av dem säger till polisen att kvinnan boxade vakten som slår på en ”boxningsboll i taket”.

I polisförhören ger den nu åtalade kvinnan en annan version av det som hände och nekar till brott. Mannen har inte åtalats.

Hoppas på fällande dom

Aninas juridiska biträde Anousheh Abuhamzeh skriver i ett mejl att bevisläget är gott och både hon och hennes klient hoppas på en fällande dom.

Åklagaren Marie Skeppstedt Törnström säger till Sekotidningen att hon inte yrkat på någon påföljd. Det görs först vid rättegången, som det i dagsläget inte finns något nytt datum för.