Vad gör du på jobbet?

– Jag tar emot och handlägger frågor som kommer in till arbetsförmedlingen. Det kan handla om klagomål, frågor om vem man ska kontakta eller allmänna synpunkter på vår verksamhet. Vi kan få förtydliga vad som gäller  kring a-kassan och annat eller vidarebefordra frågor till chefer och så vidare.

Hur trivs du på jobbet?

– Jättebra! Vi är tolv i min grupp och vi trivs så bra tillsammans. Vi hjälper varandra och skrattar väldigt mycket tillsammans. Och det kan behövas här. Och ibland kan man göra riktig skillnad. Om vi upptäcker att det blivit fel i handläggningen av någon arbetssökandes ärende till exempel.

Får ni ta emot många arga samtal?

– Ja, det händer ju, men inte så ofta. Eftersom det ofta handlar om ekonomiska frågor med människor som intefår a-kassa och liknande är det en del upprörda samtal. Det kan vara hot och allt möjligt. Men vi har bra rutiner för att hantera sådant. Och så är vi alla berikade med stort tålamod och får låta varje ärende ta den tid det behöver. Då kan man ofta reda ut problem.

Vad gör du på fritiden?

– Det blir mycket sport. Golf, volleyboll, längdskidor och promenader, till exempel. Och så tycker jag om att läsa, jag är med i en bokcirkel. Och umgås med familjen så klart, det går bland annat en del tid till barnens aktiviteter.

Mari Nilsson

Ålder 45 år. Yrke Handläggare. Arbetsplats Arbetsförmedlingen kundrelationer i Östersund. Bostad Hus i Östersund.