Vad gör du på jobbet?

– Antingen undervisar jag eller så sitter jag och planerar undervisningen och gör kursmaterial. Hur går undervisningen till? – Först går vi igenom teorin i klassrummet, sedan går vi ut i våra anläggningar och omsätter det i praktiken. Vi har övningsanläggningar där eleverna får testa sina kunskaper.

Hur trivs du på jobbet?

– Jag trivs mycket bra. Bättre jobb kan man inte ha. Framförallt för att jag får träffa så mycket folk. Men också att jag kan dela med mig av mina kunskaper och göra en insats. Dessutom är det ett ganska fritt jobb. Vi får i stor utsträckning utveckla kurser och undervisningsmaterial själva.

Får ni lärare någon vidareutbildning?

– Vi går de kurser som behövs, men man måste ta reda på mycket själv. Det är väldigt roligt att man alltid måste hålla sig ajour. Det händer ju så mycket med tekniken och annat som man måste hänga med i.

Hur länge har du jobbat på skolan?

– I tio år. Tidigare jobbade jag på gamla SJ-skolan här i Ängelholm. När den lades ner blev jag arbetslös och fick en tvåårig yrkesutbildning genom Trygghetsstiftelsen. Sedan fick jag jobb här på skolan. I grunden är jag elektriker.

Vad gör du på fritiden?

– Jag och särbon brukar åka runt i vår husbil, både i Sverige och runt om i Europa. Och jag väldigt fotbollsintresserad och en hängiven supporter till Helsingborgs IF.

Bo Inge Gustavsson

  • Ålder 52 år.
  • Yrke Lärare i elsäkerhet och lågspänningsanläggningar.
  • Arbetsplats Järnvägsskolan i Ängelholm.
  • Bostad Villa i Hasslarp.