Jannie Güre, lokalvårdare på Umeå universitet

Vad gör du på jobbet?
– Vi är sex som delar på städningen av hela huset, som är på tre våningar, där Sveriges lantbruksuniversitet håller till. I den dagliga städningen ingår också kök, cafeteria och restaurang och personalkök där vi gör ren kaffeautomater, torkar bord och golv. Eftersom studenterna är mycket i skogen känns det ibland som om de tar med sig hela skogen in i huset.

Hur länge har du arbetat här?
– Sedan november 2011, innan dess arbetade jag bland annat i hemtjänsten i Danmark. Det här arbetet är lättare eftersom vi har alla hjälpmedel vi behöver, maskiner och liknande. Dessutom arbetar vi två och två, och hjälper varandra med allt. Vi roterar också i huset, med två veckor på varje område.
Vad krävs för att bli en bra lokalvårdare?
– Att man ser vad som behöver göras, att man har en glädje i jobbet och känner stolthet över sitt arbete som behövs och är viktigt. Det är också viktigt att vara serviceminded och ha ett gott humör. Det kan ju vara lite stökigt ibland.
Vad gör du på fritiden?
– Där är jag kreativ och håller på med scrapbooking och gör bilder av pärlor. Familjen är mycket ute i naturen med hunden.

Jannie Güre

namn Jannie Güre. ålder 35 år. yrke Lokalvårdare. arbetsplats Umeå universitet, Lantbruksuniversitetet SLU. bostad Lägenhet i Umeå.