Vad jobbar du med?

– Jag är godsmottagare på Försvarsmakten och hand om allt som kommer till och från Gotland. Jag kontrollerar att det är rätt antal gods, och fördelar det sedan till rätt kund.

Vad är det för typ av gods?

– Det är allt ifrån strumpor till stridsvagnar.

Vad gör du mer?

– Det blir mycket truckkörning. Vi jobbar i en gammal verkstad som är omgjord till förråd.

Hur länge har du haft ditt jobb?

– Sedan 2013. Innan jobbade jag på marinbasen på Muskö, dit pendlade jag från Gotland. Jag tog det här jobbet för att det innebär ytterst få kvällar och helger. Dessutom har jag nära hem efter jobbet.

Karin Ivarsson.

Ålder: 54.
Bor: Visby.
Yrke: Förrådsman.
Arbetsplats: Försvarsmaktens servicekontor i Visby på Gotland.

Vad är det roligaste med ditt yrke?

–Jag har sexton arbetskamrater, men det är bara en annan som är godsmottagare som jag. Jag är spindeln i nätet och kan vara med och påverka planeringen, var vi ska lasta av godset till exempel. Den ena dagen är inte den andra lik.

Finns det någon nackdel med jobbet?

– Det finns inget. Det är bara positivt. Enda nackdelen är att vi inte är på rätt ställe, de flesta kompanier är i Tofta. Det blir en del att köra för våra kunder.

– Även när Gotlands regemente, P18 lades ned 2005 så har förrådet alltid funnits kvar. Och sedan ett antal år tillbaka bygger Försvarsmakten upp igen. Men infrastrukturen hänger inte med. Byggnaden vi är i nu är en privatägd som vi hyr. Det är tänkt att vi ska flytta till Tofta skjutfält framöver.

Har du alltid jobbat inom Försvarsmakten?

– Nej, före 2007 var jag på posten i tjugo år. Jag kom in på ett bananskal i Försvarsmakten. På posten fick jag en arbetsskada i axeln och var tvungen att sluta. Jag gick arbetslös i två år och tog ströjobb. Ett utav de här jobben resulterade i att jag blev uppringd av en herre från marinbasen som frågade om jag var intresserad av att jobba på sjöbevakningen.