Vad gör du på jobbet?

– Jag står i butiken, har hand om kassan, receptionen och tar emot besökare. Jag köper in nya produkter och ser till att allt i butiken ser bra ut. Ibland går jag runt i museet och kollar så allt är okej och att alla har det de behöver.

Vad är det svåraste med jobbet?

– När det kommer många besökare samtidigt. Jag vill bemöta alla på ett bra sätt, det är viktigt med ögonkontakt, men det är lätt att missa någon när det är högt tryck.

Vad gillar du mest?

– Att träffa olika slags människor. Det kommer mycket turister från hela världen. Det är jätteroligt när besökare stannar till och berättar om minnen som väckts till liv av utställningarna. Jag lär mig alltid något nytt.

Vad kan de berätta?

– Det kan vara lite allt möjligt. Ofta om sina känslor. Någon berättade om sina minnen från beredskapstiden under andra världskriget.

Har du något favoritrum på Armémuseum?

– Logementet är charmigt. Det ser ut som det gör där alla som gör lumpen sover. Det spelas musik och sängöverkasten har det typiska blå-vitrutiga mönstret. Det känns lite spännande att vara där.

Vad i din arbetsmiljö kan förbättras?

– Jag pratar finska, svenska, engelska och lite franska. Men vi har många rysktalande besökare, även spanjorer och folk från de baltiska länderna som jag inte alla gånger kan kommunicera med. Så jag skulle önska någon form av språkkurs.

Namn Emelie Lassfolkh

Ålder 36

Bor  Stockholm

Yrke Museivärd

Arbetsplats Armémuseum