Vad jobbar du med?                                                                 – Jag jobbar på lantbruksuniversitets nötstall för forskning och utbildning. Vi har plats för ungefär 600 djur som jag är behandlingsansvarig för. Det innebär att jag håller på med sjukvård och friskvård, ger injektioner och behandlingar. Andra uppgifter är utfodring, mjölkning och gödsling.

Gillar du ditt jobb?                                                                   – Jag trivs jättebra. Jag har bara jobbat sedan oktober, men redan på gymnasiet så visste jag att jag vill jobba på SLU. Jag gick djurskötarprogrammet på gymnasiet men först trodde jag att jag ville jobba med smådjur, sedan föll jag för korna.

Vad är det bästa med ditt jobb?                                             – Det är väldigt fritt och jag har stort ansvar, det gillar jag. Och att få vara med i framkant på utvecklingen, genom forskningen som bedrivs här. Men det absolut bästa är när man får lite tid över och bara hänga på en ko och kramas.

 Vad är så speciellt med kor?                                                   – Det är fantastiska djur, lättskötta, trevliga, lugna, fina, roliga och väldigt personliga.

Vad har kor för personligheter?                                              – En del är väldigt tillgivna och kramiga. De vill ha mycket närhet och springer efter en när de är ute. Andra är väldigt bitchiga och ganska otrevliga. De gillar inte att ha några skötare i närheten utan vill klara sig med robotarna för mjölkning och utfodring.

Vad gör du när du inte jobbar?                                                – Då är jag hemma med min man och mina två barn. De är ett och ett halvt och två och ett halvt år så det är fullt ös hela tiden. Jag hinner inte med så mycket annat.

Namn Åsa Lindenvik Ålder 23 år Yrke Djurskötare Arbetsplats Sveriges lantbruksuniversitets nötstall i Lövsta, söder om Uppsala. Lön 19600 kronor i månaden plus ganska mycket övertid och ob-tillägg Familj Man och två barn Bostad Lägenhet i Tierp