Cecilia har tappat bort sig själv. Kraven hon känner från alla gör hennes liv svårt. I synnerhet kraven från hennes familj har hon svårt att hantera. Kraven är inte alltid relevanta, hon har själv tagit på sig att vara alla till lags.

Maken Josef framhäver alltid sig själv och boken han skriver på. Hon har svårt att ställa upp när barnen, främst hennes yngsta, Ivar, vill ha hennes uppmärksamhet och ömhet. Att se att Molly har stora problem i skolan samt att Fred har skaffat sig en ny familj på nätet blundar hon för.

För att uthärda börjar Cecilia ljuga. Hon ljuger om allt och lever ett dubbelliv som familjen inte vet något om. Någonstans anar man att detta måste ta en ände med förskräckelse. I mångas ögon lever familjen ett bra liv i sin stora lägenhet på Stora Essingen i Stockholm,

Josef betraktar dem lite pittoreskt som öbor. Båda jobbar som parterapeuter och hjälper andra par som hamnat snett med varandra i tillvaron. För Cecilia verkar det enklare att få ordning på andras liv än sitt eget.