Nete Hermansen tror att hon har lämnat det gamla livet bakom sig. Verkligheten hinner ifatt henne en kväll i november 1985. På en galamiddag för mottagare av Stora nordiska priset i medicin ser hon den person som hon hatar mest i världen, Curt Wade.

Han befinner sig på samma tillställning och känner igen henne. Återigen blir hennes liv en katastrof. Som ung kvinna kom hon till kvinnohemmet på ön Sprogø. Dit deporterade man missanpassade kvinnor. Den som bedömde vem som var missanpassad gjorde ingen objektiv bedömning.

En våldtäkt som resulterat i graviditet kunde var skäl nog. En oönskad graviditet kunde avslutas utan kvinnans vetskap. Curt Wade var en av de män som såg till att så skedde. Vad döljer Netes förflutna? Vad hände egentligen och vart försvann människorna runt henne?

När verkligheten kommer i kapp Nete blir det inledningen på ett fall på avdelning Q, en liten avdelning i Köpenhamns polishus. De försöker lösa gamla fall med poliskommissarie Carl Mörck som chef.

Till sin hjälp har han assistenten Assad och sekreteraren Rose. Snart förstår de att detta är en del av något mycket större, övergrepp som fortfarande pågår. Rose hittar ett samband mellan flera personer som försvann 1987.

Kan det finnas en gemensam nämnare mellan dessa personer som försvann och aldrig blev hittade?