Mette är en framgångsrik dansk författare, hon har en älskad make som hon har fantastiskt sex med när han kommer hem på helgerna från sitt jobb på annan ort, och de har en fin liten dotter.

Men det är något som gnager. Hon vill göra en insats och bestämmer sig för att skriva en bok om ”u-länderna”. När hon kontaktar en hjälporganisation för att få hjälp med researchen börjar märkliga saker hända. Genom ett hotellrum i Köpenhamn kan hon plötsligt resa över världen, till Afrika, Indien, Rumänien. När hon råkar få med sig en pojke från Malawi in i sin danska verklighet, misslyckas hon med att föra honom tillbaka och han hamnar i Uganda.

Verkligheten skevar minst sagt, ibland uppstår märkliga hål i tiden och timmar försvinner. Hon missar att hämta sin dotter på dagis, hon har en märklig feberinfektion som rasar i kroppen, och plötsligt är hennes lyckliga tillvaro hotad.

Spännande och otäck skildring av en välmående och mätt (ja, hon heter det i efternamn) västerlänning som i teorin vill göra en insats, men inte egentligen är beredd att offra någonting av sin egen bekvämlighet.

Inger Lernevall