Manifestation den 17 september kl. 17:00 på Sergels torg av nätverket ” Välfärd utan Vinst” dagen innan riksdagens öppnande.

I den borgerliga alliansens Sverige är vi, dvs. ensamstående mammor och pappor, sjuka och arbetslösa de största förlorarna. Dessa svaga grupper i samhället fick betala för de rikas skattesänkningar. De borgerliga har tagit miljarder från oss och givit till de välbeställda i samhället.

De har privatiserat våra skolor, sjukhus, SJ, SL, bibliotek, bostäder och våra apotek. Att välfärden försämrats kraftigt är väl ingen nyhet för de flesta av oss. I dag ökar fattigdomen snabbt i Sverige, något som ansågs otänkbart för några år sedan. Jag tycker att det är en orättvis politik som man har genomfört de senaste åren i Sverige. När vi ser vad den borgerliga alliansen har gjort med oss då ställer man en fråga till sig själv: Ska vi ha en sådan politik som gynnar bara starka i samhället.? Jag kan svara på en gång så här: Nej!

Rika i Sverige har julafton året runt. Medan vården, omsorgen och skolan går på knäna har Sverige blivit den pantsatta välfärdens land. Ett land där nästan hela välfärden överlåts till riskkapitalister. De ideologiska utförsäljningarna har lett till både försämringar och fördyringar av vård, omsorg och andra offentliga verksamheter. Sådan vill inte svenska folket ha. Detta bevisar en färsk undersökning.

Man borde respektera det svenska folkets åsikter. Den sittande regeringen driver en oansvarig politik. Precis mot denna vansinniga politik anordnas en manifestation av nätverk” Välfärd utan Vinst” dagen innan riksdagens öppnande dvs. 17 september kl. 17:00. Håller du med mig då är du välkommen att vara med oss vid Sergels torg.

För en fungerande välfärd utan privata vinstintressen!