När samlar LO-toppen ihop sina förbund och börjar tala med oss som är berörda? Ska vi arbetare hamna på ruta ett igen så vi får börja strejka och knyta nävarna igen? Vad händer med arbetarpartierna?

Är Löfven med sina anhängare försedda med munkavle eller har hela partiet gett upp? Har Vänsterpartiet tappat förståndet och målat sin lekamen med borgarblå färg?

Var är mina fränder i arbetarrörelsen? Har ni tappat er röda fana eller har ni aldrig haft en sådan? Har mina arbetarkamrater tappat kämpargnistan och kanske inbillar er att det ändå ska gå bra? Vet ni om hur länge arbetare med dess familjer har haft det bra i vårt land?

”Vi kunde bygga”

Efter andra världskrigets slut skulle vi bygga oss starkare. Sverige hade det lite förspänt mot resten av Europa. Vi var lite mer stadda i kassan om man jämför med de andra stackars länderna. Då blev arbetaren för en gångs skull lite uppmärksammad.

Vi kunde ju bygga vägar, broar, järnvägar, hus, bilar och mycket mera. Den bra tiden varade från sena fyrtiotalet fram nittiotalets början. Drygt fyrtio år klappade svenska folket oss knegare på våra axlar. Sedan dess har vi stupat brant nedåt igen. Vi knegare har sedan vikingatiden endast varit ett avskräde som andra samhällsgrupper spottade på. Visste ni det? Har ni läst om Sveriges arbetarhistoria?

En bra arbetare är naturligtvis med i sitt fackförbund.

När ni ändå blänger på mobilen, försök bläddra in på något vettigt och börja läs om er själva så kanske ni begriper att ni tillhör den medborgarklass som kallas för arbetare. Den klassen var förut väldigt stolt och var Sveriges ryggrad tillsammans med bönderna.

”Vakna upp”

En bra arbetare är naturligtvis med i sitt fackförbund, annars är man en skitstövel. Skitstövlar lever på andra, tänker bara på sig själva och är helt ointresserade att kämpa för allas lika värde.

Om ni vaknar upp och börjar kämpa för oss alla så kanske vårt land ännu en gång står med flaggan i topp. Men det kommer att ta tid. Vi är långt ner mot bottenskiktet på grund av vilseledda tankar och tomma huvuden som lyssnar på högervindarnas talare och deras falska löften. Vakna kamrater tänk på framtiden där era kära barn skall leva och försöka bo