Nu har Greta, vår älskade miljökämpe pratat inför hela världen om vår annalkande miljökatastrof. Hon fick hela världens ledare att tappa andan när hon pumpade in mängder av sanna ord i deras sinnen.

Jag tror personligen att Greta har helt rätt i sina påståenden när hon säger att Moder jord är på väg att tappa sin vackra klädnad. I väntan på att jorden skall börja andas igen måste vi ändra våra vanor helt och hållet. Miljökämparna inklusive Greta har ju redan börjat förespråka vad vi akut måste göra. Vår framtid kommer med all sannolikhet bli mera jordnära än på många herrans år. Vi måste åter igen börja samarbeta med Moder jord.

Att kunna förstå de tecken hon försöker visa oss är naturligtvis viktigt. Med den omställning det kommer bli för att överleva krävs det naturligtvis ganska mycket av oss medborgare.

Vi måste leva enklare och kräva mindre av jorden

Det är där som vi arbetare har en gedigen kunskap att lära ut. Visserligen är det inte alla arbetare som arbetar med kroppen, men vi är vana att samarbeta med varandra samt utföra arbeten efter bestämda åsikter som allmänt kallas för order. Praktiskt lagda människor har ju naturligtvis lättare att ta för sig i ett mera ”primitivt” samhälle där kunskap om att överleva kräver det som vi arbetare har från födseln.

Framtiden kräver helt andra politiker än vad som kan uppvisas i dagens läge. Dessa bestämmande personer måste inse att vi måste agera omedelbart och det kraftfullt. Fackföreningarna kommer att få en mycket mera betydelsefull uppgift i samhället när de tillsammans med sina medlemmar övertygar politikerna hur bollen skall rulla.

Den största föroreningen på jorden är ju egentligen inte vår utslängda skit utan mängden av oss själva. Jorden är som vi vet överbefolkad, men hur kan vi stoppa det? Det finns väl några enkla saker vi kan göra. Vi måste leva enklare och kräva mindre av jorden.

Men det första vi måste göra är att minska barnafödandet. Vi kan tillverka mängder av kondomer av hållbar kvalitet. Allvarligt talat…. Fria kondomer åt folket, runt om i hela världen, är det som gäller. Då som först kommer leendet tillbaka hos Moder jord.