I skrivande stund när barnen går tillbaka till skolan, när de vuxnas semester har tagit slut och Coronaviruset slipar sina vassa klor inför sin återkomst inser jag att verkligheten ger sig tillkänna.

De kommande stunderna inför höst- och vinterperioden bör vi tillsammans se den verklighet som vi befinner oss i. Verkligheten har kommit till den punkt där människor kommer att begripa att det goda samhället är på flykt. Jakten efter makt och rikedom visar oss nu tydligare hur överheten lurar och bedrar medborgarna i flera länder, även i vårt Sverige.

Ni som bara gnäller, agera i stället, då mår ni bättre

Den svenska regeringen, bankerna och de stora företagen gör allt de kan för att slippa det ansvar som samhället kräver för att vårt land skall leva vidare. De kommande dagarna fram till valet 2022 kräver av dig och mig att vi ska kämpa för att få vår regering att fatta galoppen, att vårt land blir mer och mer sargat av klena beslutsfattare och av korrupta företag som mer och mer blommar upp i det svenska samhället.

Statsministern har tappat stridsyxan

Flyktingvågen kommer att fortgå av naturliga skäl, vart skall trasiga människosjälar annars ta vägen? Regeringar dividerar om bättre miljö för att glänsa inför varandra, men inte ett ord om att människorna på jorden börjar bli alldeles för många. Sunt förnuft säger att mindre med människor på jorden bidrar till bättre miljö.

Det är nu, du och jag ska prata med varandra, egga upp varandra för att få politiker att förstå att sanningens stund nu är kommen. Vi har absolut inte en enda politiker i Sverige som på ett hörbart eller synbart sätt agerar för folkets leverne. Vår statsminister tycks tappat den stridsyxa som användes innan han blev chef för vårt land. Även om han har tunghäfta borde han kunna agera på ett mer vinnande och kraftfullare sätt än vad han nu gör.

Om två år är det val

Nu borde vi tillsammans knuffa fram de som kan tala för oss. Dessa borde slipa sina tungor för att skicka vassa ord till de oförstående makthavarna. Jag hoppas innerligt att LO-ordföranden tillsammans med sitt folk, inklusive kraftfulla fackliga förtroendemän, tar i med hårdhandskarna när de försöker få oförstående politiker att kämpa för vårt allt mer sjunkande land. Ni där ute, om två år är det val, åren går fort så börja kämpa på direkten. Ni som bara gnäller, agera i stället, då mår ni bättre.