Den 4 september började förtidsröstningen i kyrkovalet. Fem miljoner har möjlighet att rösta om vem ska styra Svenska kyrkan de närmaste fyra åren.

Ett viktigt val eftersom Svenska kyrkan är den i särklass största organisationen eller trossamfundet i Sverige. Det är viktigt vilka som styr med tanke på all den verksamhet och den roll kyrkan spelar.

Runt om i landet får människor i nöd stöd och hjälp dagligen. Människor söker sig till kyrkan för stillhet, för att döpa sina barn, konfirmeras eller begrava närstående. Kyrkan är öppen för alla och ingen frågar dig vad ditt ärende är. Du kan bara finnas till där. Du är välkommen för att du är människa. Kyrkans budskap och evangelium är tydligt klart.

Kyrkovalet avgör vilka som ska styra och hur resurserna ska användas. Socialdemokraterna vill prioritera att barn- och ungdomsverksamheten ska vara avgiftsfri. Vidare att kyrkan ska välkomna och inkludera alla, till exempel inte diskriminera homosexuella. Därför viger kyrkan par av samma kön.

Kyrkan är också en stor arbetsgivare, till exempel är 6000 av våra fackliga kamrater i Kommunal anställda i Svenska kyrkan. För att bli en bättre arbetsgivare som jobbar för heltid och en bra arbetsmiljö är en röst på socialdemokraterna det bästa alternativet.

Kyrkan upphandlar varor och tjänster varje år och då är det viktigt att endast handla av företag som har kollektivavtal. Kollektivavtal och god arbetsmiljö är samma som vi i SEKO och övriga LO-förbund kämpar för. Så rösta och lägg din röst på socialdemokraterna.