För fem år sedan flyttade jag hit till Grönköping, efter en tid skaffade jag mig en liten motorbåt som jag sedan dess har liggandes i Bergska sjön. Eftersom jag behövde en bryggplats på sommaren och en uppläggningsplats på vintern så gick jag med i Grönköpings småbåtsklubb.

Först trivdes jag bra i klubben, medlemmarna var trevliga och hjälpsamma. Klubben hade fina anläggningar, ett klubbhus vid sjön och ett par fina bryggor i sjön. Men efter att ha bevistat ett par av klubbens möten och sammanträden gick sanningen upp för mig. Detta var en socialistisk för att inte säga kommunistisk klubb! Man gjorde ingen vinst och klubben ägdes kollektivt av medlemmarna!

Först försökte jag prata med de andra medlemmarna, men det var lönlöst de kunde inte ens se problemet.

– Vi har ju klubben för att vi ska kunna hjälpa varandra med våra båtar, sa en tokstolle.

Jag försökte gång på gång förklara att varje mänsklig verksamhet som inte skapar eller försöker skapa vinst till en privat ägare är kommunistisk, men blev jag utskrattad.

– Går din familj med vinst frågade någon.

Till slut fick jag ta saken i egna händer.

Jag såg till att bli vald till ordförande för klubben, sen hyrde jag ut klubbhuset, bryggorna och ungdomssektionens optimistjollar till ett eventföretag i Knislinge. Medlemmarna fick ju flytta sina båtar, och när klubben skulle ha sammanträde eller årsmöte så fick vi hyra en lokal på stan. Nu blev ju detta till en början dyrare, så jag fick höja medlemsavgifterna. Och kommunisterna gnällde naturligtvis, och så lämnade de klubben och gick in i Hjo småbåtklubb, som är en rent kommunistisk klubb.

Nu förstår ju alla att så här kan det inte fortsätta, vi måste förbjuda alla organisationer som inte syftar till att skapa privata vinster.