Arbetarna i Grekland gjorde rätt när de sade ifrån! De sa nej till nyliberalismpolitiken. En politik som gjorde de fattiga, maktlösa och arbetslösa. Det är ju EU:s så kallade räddningspaket som väckte stor frustration hos den grekiska arbetarrörelsen och detta visade de mycket tydligt med egna strejkar och demonstrationer.

Det räddningspaketet drabbade alla men mest drabbade blir de offentligt anställda. De offentligt anställda fick en rejäl lönesänkning. Andra greker var också tvungna att betala den ekonomiska krisen med sämre löner, dyrare läkarbesök, mediciner, höjd pensionsålder och många skattehöjningar.

Detta var orättvist. Det grekiska folket var inte skyldig någonting till någon. Det var däremot de som skamlöst har snott offentliga medel och pensionsfonder, säger vänsterkoalitionen Syrizas ledare Alexis Tsipras.

Man kan ju inte bara acceptera alla slags försämringar som beställs av EU och IMF. Grekiska folket lyssnade på Syriza och röstade för dem. Människor var trötta och ville ha en ny politik som kan skaffa fram möjligheterna för ett värdigt liv.

Det är inte lätt för Syriza. Men detta är ett steg framåt. Nu återstår att se hur Syriza klarar detta. Men det grekiska folket är värda en gratulation från oss.

Jag tycker att alla demokratiska krafter måste stödja de segrade partierna i Grekland. De är demokratiska valda och de behöver vårt stöd, kanske imorgon behöver vi deras.