Jag blev mycket överraskad av moderaternas valtaktik. I går på väg hem såg jag en affisch av Moderaternas valkampanj. Denna text stod på affischen: ”250 000  nya jobb är bara början” Nya Moderaterna. Jag och min jobbarkompis började skratta. Vi undrade på två saker. För det första varför man inte har skapat jobb under åtta års period och för det andra hur en moderat kan vara en ny Moderat.

För mig kan en moderat inte vara ny eller gammal, en moderat är en moderat och de kan inte vara nya. De är precis likadana som de alltid har varit. De har en politik som inte har att göra med oss arbetare. De gillar rika människor och försöker att hjälpa dem att blir ännu rikare. Låter det lite överdrivit? Inte för mig i alla fall. Vi har sett de senaste åtta åren vad de har gjort med oss – arbetarklassen. Vi fick bara försämringar. Våra barn fick inga nya bostäder, skolan har blivit sämre. Vi ska inte prata om sjukvården. Detta är inte något hemlig historia.

Fredrik Reinfeldt klär sig i rött och försöker locka arbetarna till sig. Att moderaterna börjar pratar om oss borde räknas som ett steg framåt. Det var ju inte länge sedan som de vägrade att acceptera arbetarnas existens i Sverige.

Men frågan är vad som gjorde att de ändrade uppfattningen om oss. Svaret borde vara mycket enkelt: De vill bara vinna valet. När moderaterna fått arbetarna dit de vill offras de i strävan efter egoistiska samhället. Bakom den röda rustningen döljer sig ett mörkblått ansikte. Jag tycker att moderaterna inte ska kallas sig nya moderaterna eller ett arbetarparti. Deras politik har inte gynnar arbetare och då är de absurt att kalla sig ett arbetarparti. Detta är bara ett förslag: Vi ska se till att dessa politiker inte får försätta att styra Sverige.

Vi kan mycket, mycket bättre än dem. Men då ska vi gå ut och rösta den 14 september. Bollen ligger hos dig!