Ni kanske tycker att skatterna i Sverige är onödigt höga

Men vad får ni då

Tänk nu på att allting kostar i den svenska välfärden, sjukvård, skola, m.m. Ta nu ingenting för givet…..det kostar att upprätthålla den svenska välfärden då alla skall få ha råd med dom mest grundläggande behoven.

Sverige är ett av dom mest generösa länderna i världen. Den svenska ekonomin är stark trotts att SD och Alliansen talar om att det håller på att bryta samman. Ändå så vill dom åter sänka skatterna för att dom i arbete ska få några hundralappar fler i plånboken.

Om vi nu skulle slopa skatterna och stå på egna ben så skulle allting kosta. Exempelvis om du blir akut sjuk så skulle den första kostnaden för att ambulansen ska dyka upp komma som ett brev på posten. Sedan blir du inlagd på sjukhus 10 dagar och får betala dom faktiska kostnaderna.

Men då skaffar jag en sjukförsäkring som i USA, säger du.

Ok, men tänk då på att den sjukförsäkringen också har en kostnad som alla inte har råd med. Exempelvis arbetslösa, långtidssjuka eller andra som det inte gått så bra för i livet. Det är bland annat därför vi betalar skatt i Sverige så att alla medborgare skall få rätt till en grundläggande trygghet i samhället. Det är vårt solidariska ansvar, en för alla, alla för en.

Det bästa vore om alla kunde jobba men nu är det inte så. Ju fler som är i jobb och som betalar sin skatt i Sverige desto bättre för landet. Alla vill vi bo i ett bra land där systemet fungerar när det behövs.