Arbetskamrater, vår arbetsrätt är starkt hotad. Om borgarna vinner valet 9 september så är en av våra tryggaste lagar, lagen om anställningsskydd (LAS), hotad i sin nuvarande form.

Det innebär att den trygghet vi känner när vi går till jobbet blir bortblåst, då det i borgarnas förslag innebär att arbetsgivarna själva fritt får välja vilka som ska gå hem. Tror ni då att vi arbetstagare vågar yttra oss om felaktigheter och löneskillnader på jobbet? Svaret är ganska givet, eller hur?

En annat förslag som borgarna föreslår är så kallade låglönejobb. Det innebär att man ska jobba till en fastställd låg lön. Enligt Liberalernas partiledare Jan Björklund, ska det mycket till att staten lägger sig i lönebildningen men det litar jag inget på. Borgarna föreslår ju lagstiftade lägstalöner. Något som skulle innebära slutet för den svenska modellen och den rättvisa vi har nu, när facket och arbetsgivarna kommer överens om löner. Dessutom har det visat sig att i länder där låglönejobb redan finns, måste man ha flera jobb för att klara räkningarna. Så vill vi inte ha det.

Borgarna föreslår också att arbetsgivarna fritt ska få välja skyddsombud. Det vore ju rena vansinnet om arbetsgivare skulle få rätten att välja företrädare som varken har facket bakom sig, eller modet att sätta stopp för faror på jobbet. Förra året dog 55 personer på arbetet. Jag är säker på att den siffran skulle öka samma dag som ett sådant förslag infördes. Det blir verklighet om de kommer till makten efter valet 9 september.

Arbetskamrater, det borgerliga blocket inklusive SD vill rasera vår arbetsrätt och göra oss otrygga för alltid. I valet kan vi förhindra det. Rösta rätt, rösta på socialdemokraterna i valet. De värnar oss arbetare och tillsammans värnar vi den svenska modellen.