De som går på fast schema kommer att arbeta morgnar omväxlande med kvällar under samma period. Personal utan fast schema, en tredjedel, kommer bara att få veta vilka dagar de är lediga.
   – Det blir svårt att exempelvis planera och organisera sitt familjeliv, säger Jonas Pincini, ordförande för Seko på Veolia i Malmö.
   Facket stöder inga olagliga aktioner, men delar personalens kritik.
   – Ingen hänsyn tas till arbetsmiljön och enskilda medarbetares behov av att regelbunden arbetstid, säger Jonas Pincini, som tycker att Veolia ska ta kritiken på allvar.
   – Det behövs mer resurser, nu jagar man effektivitet och utnyttjar personalen för att nå sina ekonomiska mål.
   Seko är mycket besvikna över att Veolia inte lever upp till sina löften inför övertagandet om att satsa på samverkan med facket. Enligt Jonas Pincini bryr sig arbetsgivaren inte om vad facket och personalen säger, trots löften från Veolia inför övertagandet att förbättra samverkan med facket.
   Vi lovar inte guld och gröna skogar, sa affärschefen Kaukko Naavala då, men han lovade att facket skulle få vara med i matchen från början och att alla avtal och lagar ska följas. Bland annat arbetsmiljölagen, där Seko nu anser att Veolia brister.
   – De kör över skyddsombuden, gör bland annat riskanalyser utan deras medverkan, säger Jonas Pincini.
Veolia har ett tvåårskontrakt för Öresundstrafiken, med option på ett tredje år.
   Sekotidningen har sökt ansvariga på Veolia för en kommentar.